Un furancho é un local de tempada (entre febreiro e maio), xeralmente habilitado nunha adega particular, no que o dono da mesma vende e embotella o seu viño e a súa augardente ou caña. Tradicionalmente nel tómanse as cuncas para probar o produto que se vai mercar.
Cumpre así un dobre papel, por unha banda serve de punto de compra-venda do viño e licores (herbas, guindas, tostada, licor-café) fabricados na casa, mais doutra banda ten unha importante función de relación social ao seu redor.
Tamén chamado "Loureiro" pola ramiña de loureiro que se puña na porta da adega para informar de que nese local se vendía viño da casa
14 de mayo de 2007
De furanchos...
2 comentarios:
He tenido que habilitar de nuevo la moderación de comentarios. En este blog se admiten todo tipo de opiniones pero con argumentos y con respeto hacia las demás. El insulto y las malas formas no caben en este lugar. Si entras aquí con esas intenciones, no serás bienvenido.
Los anónimos han venido en forma de spam solamente, durante estos últimos meses. Me veo obligada, por lo tanto, a bloquearlos.
Siento que tenga que ser así.
Gracias.
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Tengo unas ganas increíbles de que alguien me invite a una de esas reuniones de vino y rosas...
ResponderEliminar:)
Cuando coincidamos por las rías baixas, y consiga un plano en condiciones para no perderme en el camino...
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